Ruitersportcentrum Manege Meulendijks Heeze

Aanmeldingsformulier voor vaste ruiters

Met behulp van onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor nieuwe lessen op RSC manege Meulendijks. Vul het formulier a.u.b. zo volledig mogelijk in. 

Bent u een nieuwe ruiter? Vul dan het formulier voor nieuwe ruiters in.

KNHS Ruiteropleiding

knhs wit

De KNHS/FNRS is in 2016 begonnen met het uitbrengen van nieuwe proeven en heeft hierbij een geheel nieuwe ruiteropleiding ontwikkeld voor manege ruiters. Deze totaal nieuwe opleiding is opgebouwd in drie fasen: brons, zilver en goud.

rozet brons

De basisopleiding, brons, bestaat uit paardrijlessen op je FNRS Ruitersportcentrum, aangevuld met informatie uit het boek Leer paardrijden met plezier. In dit boek staat alles wat je moet weten over paarden, zoals over verzorging, omgang en de basisbeginselen van paardrijden. Bij het boek zit ook een proevenboekje. Dit boek is te verkrijgen in de kantine aan de bar. In de basis opleiding komen verschillende disciplines naar voren zoals dressuur, vaardigheidsproeven, western en springen.

Vanaf F13 kom je in aanmerking voor de FASE ZILVER. Deze is op het moment in ontwikkeling en zal per januari 2017 gelanceerd worden door de KNHS. Deze fase is een paardenopleiding. Dit betekent dat je als ruiter veel meer bezig zal gaan zijn met het trainen van paarden naar een hoger niveau.

Meer informatie over de vernieuwde F-proeven van de KNHS/FNRS kan je op de website van de KNHS vinden. 

   

RuiterpaspoortAanvraagformulier Ruiterpaspoort

KNHS / FNRS video

KNHS Proeven App

Naast het boek kan je tegen een kleine vergoeding de KNHS Dressuur- en menproeven app downloaden. Binnen deze handige app kan je naast alle F-proeven, ook filmpjes vinden van de proeven mét het commentaar van een FNRS-jurylid. Ook kan je zelf de proeven inspreken zodat je je proeven ook zonder voorlezer kan oefenen.

app knhs

Klik hier voor meer informatie over de app en waar je hem kan kopen en downloaden.

    

FNRS proef

palomino

Volg ons op Facebook!  facebook

knhs witlogo outdoorgeldrop veiligheidscertificaat FNRS-logorecreatief-heeze-leendelogogeldrophippique

Ruitersportcentrum Manege Meulendijks - Strabrechtseheideweg 6 - 5591 TZ  Heeze - Nederland - info@manegemeulendijks.com