Skip to main content

Rijlessen

Ruitersportcentrum manege Meulendijks biedt uitstekende rijlessen voor ruiters op elk niveau. Natuurlijk hebben wij de allerliefste pony’s en paarden voor beginnende ruiters, maar ook uitdagende en goed opgeleide paarden voor gevorderde ruiters. Onze lessen worden het gehele jaar gegeven, zo is het optimaal genieten van de paardensport!
De disciplines die de gediplomeerde instructeurs van RSC manege Meulendijks haar manegeruiters aanbiedt zijn; Springen, dressuur, carrousel, western, voltige en buitenrijden. Voor ruiters die graag in de natuur rijden bieden wij, als het weer het toelaat, buitenritten aan op de Strabrechtse heide. Wij beschikken over het veiligheidscertificaat en zijn aangesloten bij de FNRS.

De eerste rijles

HORSEMANSHIP INTRO

Horsemanship Intro is een cursus van 4 x 2 uur. Deze cursus is verplicht voor al onze nieuwe leden. Zo worden ze opgeleid in een veilige omgang met en rondom de paarden.

Kosten

99 euro voor 8 uur

Voor de allereerste lessen is het aanschaffen van kleding en cap nog niet nodig Caps zijn te leen op ons ruitersportcentrum en voor de eerste les is het voldoende als u of uw kind een makkelijk zittende, niet te wijde en liefst elastische broek aan heeft met stevige hoge schoenen met sterke doorlopende zool en een kleine hak. De zool mag niet te veel profiel hebben, anders blijf je snel hangen in de beugels. Bij lange haren is het veiliger de haren vast te maken in een staart of vlecht.
Als eenmaal de smaak te pakken is, is een eigen uitrusting aan te raden. Het is niet alleen veiliger om speciale paardrij kleding te gebruiken, het maakt paardrijden ook leuker, omdat het lekkerder zit.

  • Cap

  • Rijlaarzen of jodphurs met chaps
  • Rijbroek
  • Handschoenen
  • Zweep

Starten met paardrijden voor ruiters met rijervaring

HORSEMANSHIP MET RIJDEN

De horsemanship met rijden cursus is verplicht voor leden die nieuw beginnen op ons bedrijf (zij-instromers) maar al kunnen paardrijden. Ook ruiters die op ons bedrijf rijden mogen deel uitmaken van de cursusgroep. Afhankelijk van het niveau van de ruiters in zowel de omgang als het rijden worden de accenten in de les aangebracht. Er wordt ongeveer 45 minuten rijles gegeven in een kleine groep, de andere 75 minuten wordt aandacht besteed aan het horsemanship. Daarna volgt een adviesgesprek met een van onze instructeurs. Deze les is op zaterdag van 13:00-15:00 uur.

Kosten

59 euro voor 2 uur

Leeftijdsindeling

De lessen bij RSC manege Meulendijks zijn ingedeeld op leeftijdscategorie en niveau.
  • Junior: 5-13 jaar
  • Jeugd: 14-17 jaar
  • Volwassenen 18 jaar en ouder

Iedereen houdt zich aan de regels...